Geschiedenis van productiviteit: van het stenen tijdperk tot Nozbe

Juan Antonio Dominion — N°1 met Michael Sliwinski

Opmerking van de redactie:

Dit verhaal hebben we ontvangen van Juan Antonio Dominion – een enthousiaste Nozbe gebruiker. Hij schreef ons om te laten weten dat hij ons werk en onze ondersteuning waardeert. Dankzij dit soort momenten houden wij nog meer van ons werk! Dit is zijn verhaal:

Het stenen tijdperk en Franklin Planners

Ik ben al bezig met Project- en Taakmanagement sinds het stenen tijdperk. Nog voordat mensen ‘dingen gedaan kregen’ worstelde ik met papieren planners en lange dunne stukken gereedschap die 'pennen’ en 'potloden’ heetten. Deze papieren planners waren de zogenaamde 'Franklin Planners’ bedacht door Stephen Covey. In die tijd waren er slechts '7 eigenschappen’ die je moest hebben om succesvol te zijn in organisaties.

Sindsdien heb ik alle soorten software en gadgets uitgeprobeerd. Waaronder de Franklin Planner 'software’ (als je het zo mag noemen) die je kon gebruiken met Outlook. Met Nozbe kun je vandaag de dag met een simpele iPad app zoveel meer dan de grote, trage, rammelende programma’s van de Franklin Planner van toen.

Tools met gekke namen

Voordat Nozbe kwam had je ook Pocket Informant, software die je kon gebruiken als je wilde migreren van een Palm Pilot (ja, die heette echt zo) naar een Windows 'smart’ phone. Toen dachten we dat die dingen echt 'smart’ waren. Je had Remember the Milk, Toodledo en varianten hierop zoals de Trog Bar – serieus, die noemden ze echt zo – en de Reqall, die je productiever zou maken door je een voice memo dienst te laten bellen.

Innovator met visie

Inderdaad, we komen van ver… nietwaar? Maar dan is daar plots een slimme innovator met visie genaamd Michael Sliwinski die de wereld op z’n kop zet door een app met ook een vreemde naam: Nozbe.

Maar Nozbe werkt. Echt waar. Je hoeft alleen maar een paar video’s of uitleg op de website van Nozbe te bekijken en je kunt al aan de slag.

Het helpt als je iets weet van de 'Getting Things Done’ methodologie, ook wel liefkozend GTD genoemd, (ontwikkeld door David Allen) om de werking van Nozbe te begrijpen. Maar de informatie die Michael Sliwinski op de Nozbe website heeft gezet is op zichzelf al genoeg om snel je productiviteit te vergroten met Nozbe.

Voortdurende vernieuwing

Net als andere software bedrijven weet ik zeker dat ook Nozbe zijn best doet om voorop te blijven lopen door continue te blijven innoveren en ervoor te zorgen dat de software aansluit op alle operating systemen en nieuwe versies daarvan. Ik ben bijvoorbeeld ooit bijna overgestapt op een andere app 'Get it Done’ omdat zij al een Windows 8 versie hadden, terwijl ik eigenlijk niet eens fan ben van Windows 8, maar dat is een ander verhaal.

De eerste dag

Vandaag heb ik voor het eerst met Nozbe gewerkt op een echte werkdag. Het was heel eenvoudig om al mijn tientallen taken vanuit de Nozbe inbox te verwerken en in te delen naar de juiste context, project en eerstvolgende actie. Aan het einde van de dag had ik niet alleen 20 taken gedaan – telefoontjes en van alles en nog wat – maar ik was ook in staat om mijn LEVEN te ORGANISEREN als een Ninja, zoals Michael Sliwinski gevorderde Nozbe gebruikers noemt.

Oneindige mogelijkheden

Er zijn nog steeds allerlei onderdelen van Nozbe die ik nog niet heb gebruikt, maar de mogelijkheden zijn onbeperkt. Nu ik een betrouwbaar en goed werkend systeem heb ingericht voor al mijn taken, ben ik in staat om iedere dag zoveel meer gedaan te krijgen.

Aan het einde van die eerste dag had ik nog steeds allerlei andere productiviteits Apps op mijn iPad staan die ik ooit had gedownload maar nog nooit had gebruikt. Ik opende ze en nadat ik deze bekeken had wist ik zeker dat ik achter de apps, het team en het systeem van Nozbe sta. Bedankt Michael en ook Delfina (Nozbe’s Customer Happiness Officer) voor alle hulp tijdens mijn eerste dag met Nozbe. Ik ben dankbaar dat ik Nozbe een tweede kans heb gegeven als mijn betrouwbare systeem. Nu wil ik niet anders meer.

Naschrift door Michael Sliwinski

Zoals je weet is productiviteit mijn passie en het helpen van mensen wereldwijd om hun werk en leven beter te organiseren is mijn missie. Daarom heb ik besloten, als oprichter en CEO van Nozbe, om dit tijdschrift te maken wat je nu aan het lezen bent. Het is gratis, maar iedere editie kost wel geld – Nozbe dekt deze kosten.

Ik stel het op prijs als je Nozbe wilt uitproberen als systeem voor jezelf of je organisatie om je taken te beheren, projecten te plannen en effectief te communiceren. Bedankt!

Michael Sliwinski

Juan Antonio Dominion

Actieve Nozbe gebruiker