Het gebruik van Nozbe voor studenten

Delfina Czarnika — N°2 met Graham Allcott

Gebruikers van Nozbe komen van alle beroepen en achtergronden: van leraren en studenten tot huisvrouwen, managers en ondernemers. Dit artikel is bedoeld voor studenten.

De achtergrond

Student blijf je je hele leven lang. Nieuwe dingen leren kan spannend, veeleisend en uitdagend zijn. Afhankelijk van de soort studie kan de mix van de drie variëren. Ik zou willen dat ik Nozbe had tijdens mijn dubbele studie, jonglerend met twee parttime banen plus een toenemende betrokkenheid binnen de studentenraad en het theater… Maar dat waren de tijden van pen en papier en je eigen geheugen.

Basisgebieden van focus

Ik concentreer me op studenten van het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs. Zij studeren met name vanuit een leerjaar perspectief. Maar je kunt Nozbe ook gebruiken als je op de middelbare school zit.

Mogelijke applicatie

Het kan een hele uitdaging zijn voor studenten om grip te krijgen op al het studeren, het lees- en schrijfwerk, zelfs zonder buitenschoolse activiteiten.

Projecten en labels

Als ik Nozbe nu zou gebruiken als student zou ik beginnen door eerst te denken aan mijn uiteindelijke doel; partner van een bedrijf, mijn master degree of een promotie. Omdat ik me recentelijk heb aangemeld voor een vervolgstudie ben ik van plan om het zelf op deze manier te gaan gebruiken.

Deze studie is het hoofdlabel of de categorie voor projecten. Ik weet dat sommige projecten in het eerste jaar starten en doorgaan totdat je je degree in ontvangst hebt genomen.

Andere labels zouden mijn studiegebieden zijn, het kan je major zijn of een groep onderwerpen. Zo zou ‘Econ’ bijvoorbeeld mijn label zijn voor alle economisch gerelateerde cursussen. Je lessen worden dan je projecten in Nozbe.

In mijn huidige schema heb ik bijvoorbeeld 6 onderwerpen: Geschiedenis van het wettelijke systeem in Polen, Algemene geschiedenis van legislatuur, Principes van de Romeinse wet, Economie, Legale Logica, Juridisch Engels. Dit zijn mijn projecten. Ik wil elk onderwerp afronden met een positieve uitkomst in de vorm van een goed cijfer, toch?

Categorieën

Binnen elk project moet ik natuurlijk een aantal bestandstypen en taken hebben. Categorieën gebruik ik om groepen te vormen. Om te kunnen studeren moet je bijvoorbeeld boeken kopen of lenen voor verschillende lessen en seminars, dat levert de categorie ‘Boekwinkel’ en/of ‘bibliotheek’ op.

Losse taken binnen verschillende projecten (=lessen) zijn boeken. Als ik in de boekenwinkel ben kan ik op de categorie klikken en alle namen zien van boeken en auteurs die ik zou moeten kopen of wil lenen.

Syllabussen zouden een andere groep van materialen/ taken zijn die ik nodig heb en in gedachten moet houden voor elk onderwerp. In de hedendaagse wereld ga je gewoonweg online en download je ze van alle studentenportalen.

Mijn derde set van taken bestaan uit de afspraken, of de agenda, van mijn professoren. Voor elke les en het lokaal, waar de lessen normaal gesproken plaats zouden vinden, heb ik een taak. (Categorie: Logistiek)

De grootste groep taken die altijd wijzigen zijn de opdrachten. Het zou eigenlijk gezonder voor je zijn als je ze gelijk opschrijft binnen Nozbe zodra je ze krijgt, in plaats van te wachten totdat je de les verlaat. Hier hangt er echter veel af van je professoren omdat sommige professoren tablets of smartphones niet toestaan in hun klaslokalen (Categorie: Opdrachten).

Het laatste aspect van dit alles… het onderzoek. Er is feitelijk geen les waar je het niet nodig hebt. Soms is naar de bibliotheek gaan en een boek lenen alles wat je moet doen maar in andere gevallen is het een hele zoektocht, gebruikmakend van het internet, bibliotheken en andere bronnen.

Samenvatting

Dit zijn natuurlijk maar een aantal basisbeginselen die je een idee geven hoe studenten gebruik kunnen maken van Nozbe. Er zijn vele mogelijkheden en misschien is er zelfs eentje die je hier graag wilt delen.

Naschrift door Michael Sliwinski

Zoals je weet is productiviteit mijn passie en het helpen van mensen wereldwijd om hun werk en leven beter te organiseren is mijn missie. Daarom heb ik besloten, als oprichter en CEO van Nozbe, om dit tijdschrift te maken wat je nu aan het lezen bent. Het is gratis, maar iedere editie kost wel geld – Nozbe dekt deze kosten.

Ik stel het op prijs als je Nozbe wilt uitproberen als systeem voor jezelf of je organisatie om je taken te beheren, projecten te plannen en effectief te communiceren. Bedankt!

Michael Sliwinski

Delfina czarniecka

Delfina Czarnika

Chief Happiness Officer bij Nozbe