Hoe je het FRESH systeem kunt implementeren met Nozbe

Jamie Rufe — N°5 met Johan D’Haeseleer

Ik baseer mijn Nozbe ‘systeem’ op een aanpak die ik uit een boek geleerd heb dat ik recentelijk gelezen heb genaamd ‘The Accidental Creative’. Dit boek gebruikt het acroniem FRESH als een raamwerk voor de productiviteit/creativiteit methode: Focus, Relationships, Energy, Stimuli, Hours.

Het doel van FRESH is om productief te zijn, hoge kwaliteit van werk te produceren en het op een duurzame manier te doen. Het boek maakt gebruik van de volgende formules om dit concept uit te beelden:

Productief + Briljant + Gezond Continue geweldig werk blijven produceren en op een duurzame manier. De meeste mensen doen het goed in twee categorieën maar hebben hulp nodig met één categorie.

Productief + Briljant Je kunt continue een heleboel werk verrichten dat geweldig en van hoge kwaliteit is. Maar als je het niet op een duurzame manier doet raak je uiteindelijk opgebrand.

Briljant + Gezond Als je alleen maar af en toe geweldig werk produceert van hoge kwaliteit en je zet geen druk op jezelf, dan zul je niet continue werk blijven produceren en ben je onbetrouwbaar. Als gevolg hiervan voldoe je misschien niet aan de verwachtingen van je bedrijf of baas en behaal je ook je eigen professionele doelen niet.

Productief + Gezond Als je continue een heleboel werk produceert maar het is middelmatig of van lage kwaliteit, dan zul je er in vergelijking met de competitie niet uit springen.

Op deze wijze pas ik FRESH toe in combinatie met Nozbe

Deel 1: FRESH

Focus – om in staat te zijn om met geweldige ideeën op de proppen te kunnen komen moeten we ons focussen om effectief te kunnen creëren

1. Grote 3 – Ik heb een Week grote 3, Maand grote 3 en Kwartaal grote 3

2. Ik gebruik Nozbe labels om gerelateerde projecten te clusteren – dit staat me toe om labels of de categorie filter te gebruiken om te focussen op de meest belangrijke projecten of taken die gedaan moeten worden. Ik heb bijvoorbeeld een aantal ‘macro labels’ zoals ‘Werk’, ‘Leren’, ‘Plannen’ en ‘Persoonlijk’. Ik heb ook meer specifieke werk labels om mijn werk volgens een bepaald thema te kunnen clusteren. Voor de rest gebruik ik Nozbe categorieën voor persoonlijke taken, e-mail, afspraken en klanten zaken.

3. Ik gebruik het Nozbe Prioriteiten venster zodat ik me kan focussen op de huidige persoonlijke- en werk prioriteiten.

4. Voor elke taak pas ik een ‘benodigde tijd’ label toe. Met de Parkinson Wet en de Horstmann Wet als inspiratie probeer ik een benodigde tijd te gebruiken die me dwingt om gefocust te blijven maar die me nog steeds toestaat om kwaliteitswerk te leveren. Zodra ik begin met werken stel ik een timer in en begin ik!

Relaties kunnen een bron van creatieve inzichten zijn en ze kunnen je ook naar verschillende kansen leiden

1. Ga regelmatig naar bijeenkomsten, zakelijke-, professionele- en industriële kringen, netwerkevenementen, conferenties, etc.

2. Bekijk toekomstige evenementen gedurende checkpoints en plan ze in

Energie – energiemanagement is een cruciaal aspect van productiviteit en duurzame output

Delegate

1. Gedurende mijn wekelijkse checkpoints of voordat ik een nieuw project creëer gebruik ik een ’Elimineer -> Automatiseer -> Delegeer -> Uitstellen -> Voltooi’ proces.

2. Creëer ‘Automatiseer’, ‘Delegeer’, en ‘Uitstel’ labels zodat ik mijn energie kan besparen en me kan focussen op het werk dat ik moet voltooien

Ik check de labels gedurende herzieningen in de avond en wekelijkse checkpoints.

3. Snoei projecten en taken gedurende wekelijkse checkpoints.

4. Voor elke taak definieer ik een ‘benodigde tijd’ parameter zodat ik de totale benodigde tijd kan zien voor elke taak van de dag. Ik gebruik deze eigenschap zodat ik niet te veel werk en persoonlijke taken op mijn vork neem gedurende een dag. Ik probeer niet meer dan 8-10 uur per dag in te plannen voor taken.

Stimuli – we moeten blijven leren en onszelf vooruit blijven duwen als we met briljante ideeën willen komen en geweldig werk willen verrichten

1. Creëer een doorgaand project genaamd ‘Leerlijst’ Gedurende mijn wekelijkse checkpoints herzie ik mijn ‘Leerlijst’, daarna plan ik tijd in om te leren voor de komende week.

2. Creëer een doorgaand project genaamd ‘Vragenlijst’ Gedurende mijn wekelijkse checkpoints herzie ik mijn ‘Vragenlijst’, daarna verwijder ik de niet belangrijke vragen of ik plan tijd in om te onderzoeken.

Uren – “uren moeten effectief besteed worden”

1. Creëer een doorgaand project genaamd ‘Ideeënlijst’ Gedurende mijn wekelijkse checkpoints herzie ik mijn ‘Ideeënlijst’, daarna haal ik de slechte ideeën eruit of ik plan tijd in gedurende de week om te denken en te brainstormen over een bepaald idee.

Deel 2: CHECKPOINTS

Checkpoints zijn een cruciaal aspect van mijn Nozbe FRESH systeem. Mijn checkpoints zijn altijd op zondag en ik heb een project voor elk checkpoint type. In essentie zijn mijn checkpoint projecten een checklijst en ik gebruik deze checklijst om er zeker van te zijn dat ik mijn FRESH systeem blijf volgen .

Ik heb drie soorten checkpoints:

1. Wekelijkse checkpoints * Herzie ‘Wekelijkse Grote 3’ van de voorgaande week * Stel de ‘Wekelijkse Grote 3’ in voor de komende week

2. Maandelijkse checkpoints * Herzie ‘Maand Grote 3’ van de voorgaande maand * Stel ‘Maand Grote 3’ in voor de komende maand

3. Kwartaal checkpoint * Herzie ‘Kwartaal Grote 3’ van het voorgaande kwartaal * Stel ‘Kwartaal Grote 3’ in voor het komende kwartaal

Heb jij je eigen manier om Nozbe te gebruiken?

Als dat het geval is, deel het dan alsjeblieft met de rest van onze productiviteitsgemeenschap. Het kunnen gemakkelijke tips en trucs zijn of een grotere strategie zoals degene die Jamie presenteerde. We horen graag van je!

Je kunt ook gebruik maken van templates om jouw strategieën te delen en anderen te helpen.

Jamie deelde zijn simpele templates om te tonen hoe hij werkt en om jou wat tijd te besparen in het geval je zijn advies wilt opvolgen. Project templates zijn geweldig om jouw acties te automatiseren en te optimaliseren. Je kunt templates voor je eigen gebruik houden of er ook anderen voordeel van laten trekken :-)

Post je templates op Twitter of Facebook met de #NozbeHOW hashtag – we zullen de besten toevoegen aan onze Nozbe.how Collectie :-)

Leer meer over Nozbe.how project templates en begin vandaag met het creëren van je eigen templates!

Jamie rufe

Jamie Rufe

Als een jonge entrepreneur beheerd Jamie zijn Chinese taaleducatie bedrijf in Taiwan.

Bezoek Jamie’s website