Voorwoord van de redacteur

Fokke Kooistra — N°5 met Johan D’Haeseleer

Productive! Magazine bestaat al een aantal jaren en is in het Engels begonnen door Michael Sliwinski. In de loop der jaren zijn er een aantal talen bijgekomen. Aan het bestaan van Productive! Magazine in de huidige vorm komt per 1 januari 2017 een eind. Michael en zijn team, die de uitgave van Productive! Magazine NL hebben mogelijk gemaakt, hebben aangegeven de focus te verleggen.

Dapper om zo’n besluit te nemen, ik had ook niet anders verwacht van een team dat Nozbe heeft gemaakt, een productiviteits app die door veel mensen wordt gebruikt. En ik snap het ook als ik kijk naar het verloop van de Nederlandse editie. Een magazine, zelfs als je die op je telefoon of tablet makkelijk kunt lezen, spreekt steeds minder mensen aan. We krijgen informatie inmiddels op weer andere manieren bij ons. Losse artikelen of kleinere hoeveelheden informatie spreken meer tot de verbeelding lijkt het wel. En daar is natuurlijk niets mis mee.

De editie die je nu aan het lezen bent is daarom de laatste Productive! Magazine die gaat uitkomen. Think Productive heeft samen met Nozbe dit magazine mogelijk gemaakt. En met plezier want het was leuk om met de auteurs samen te werken, en om met jullie als lezers interactie te hebben.

Dit magazine is ook het resultaat van een nieuwe manier van werken waarbij grenzen letterlijk en figuurlijk weggevallen zijn. Zo is er bijvoorbeeld geen enkele vergadering bij de totstandkoming van deze magazines gehouden. En er hebben mensen vanuit verschillende werelddelen aan meegewerkt. Callista die de productie verzorgde woont in Mexico. En zelf heb ik ook op verschillende continenten gewerkt aan dit magazine. Dit voorwoord schrijf ik in het vliegtuig onderweg naar de VS. Een mooie afsluiting van deze serie.

De artikelen die je in deze editie kunt lezen helpen je om in jouw specifieke situatie je productiviteit te verhogen en je werk en leven beter te kunnen managen. Daar helpen tips en trucs bij maar let ook vooral op het gedrag wat daar vaak achter zit. Wil je namelijk echt met je productiviteit aan de slag gaan, dan zijn tips en trucs maar van korte duur. Het gaat om gedragsverandering en bewuste keuzen.

Wil je in de toekomst ook inspirerende informatie ontvangen, volg ons dan via Twitter, LinkedIn, ons blog of abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief.

Met vragen of je eigen tips mag je me ook altijd mailen: fokke@thinkproductive.nl

Veel leesplezier en een hartelijke groet,

Fokke Kooistra

Maak kennis met het team

Eindredactie: Fokke Kooistra
Uitvoering: Callista Vink
Ondersteuning: Magda Błaszczyk
Ontwerp: Hubert Tereszkiewicz
Technologie: Radek Pietruszewski
Idee: Michael Sliwinski

Fokke kooistra

Fokke Kooistra

Fokke Kooistra is trainer, organisatiecoach en expert in slimmer werken en productiviteit. Al meer dan tien jaar is hij gepassioneerd door productiviteit en slimmer werken. Hij heeft veel ervaring in het trainen en coachen van mensen uit allerlei soorten organisaties. Als geen ander weet hij met veel humor mensen te inspireren meer uit hun dag te halen en anders en bewuster te leven.

Volg @Kiddokay via Twitter Volg Fokke via Facebook Volg Fokke via Linkedin Think Productive